Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Oceń przepis:
61 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.1)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żółtko zmiksować i stopniowo wlewać oliwę i olej wciąż miksując, aż powstanie sztywny majonez (1 szklanka). Dodać tuńczyka, anchois i kapary, zmiksować na krem. Doprawić do smaku. Cielęcinę upieczoną lub ugotowaną i schłodzoną pokroić w cieniutkie plasterki (powinna być miękka i soczysta). Talerz smarować sosem, na sosie układać plasterki mięsa, ponownie posmarować sosem i ozdobić plastrami konserwowego ogórka i kaparami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA