Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.1)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Żółtko zmiksować i stopniowo wlewać oliwę i olej wciąż miksując, aż powstanie sztywny majonez (1 szklanka). Dodać tuńczyka, anchois i kapary, zmiksować na krem. Doprawić do smaku. Cielęcinę upieczoną lub ugotowaną i schłodzoną pokroić w cieniutkie plasterki (powinna być miękka i soczysta). Talerz smarować sosem, na sosie układać plasterki mięsa, ponownie posmarować sosem i ozdobić plastrami konserwowego ogórka i kaparami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE