Ekskluzywny burger ze słodką buraczaną kaczką

Ekskluzywny burger ze słodką buraczaną kaczką zobacz Ekskluzywny burger ze słodką buraczaną kaczką 2018-06-19 12:27:05
Ekskluzywny burger ze słodką buraczaną kaczką
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z kaczki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do garnka wlej sok z buraka i włóż konfitowane udko z kaczki. Do garnka włóż ząbki czosnku, liść laurowy, świeży rozmaryn i suszony majeranek. Udko gotuj w soku z buraka z przyprawami przez 10 -15 minut.
Następnie oddziel mięso od kości i je przypiekaj.
Przygotuj foie gras. Plastry foie gras delikatnie posól i popieprz, a następnie zapanieruj w panko i obsmaż na złoto.
Bułkę przetnij w poprzek i obsmaż na maśle. Dolną część bułki posmaruj ostrą musztardą, ułóż porcję mięsa z gęsi, roszponkę i porcję foie gras. Całość przykryj kolejną warstwą bułki. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE