Gary  Rhodes

Pieczony schab i purée z pasternaku


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

Pieczony schab i purée z pasternaku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

schab z pozostawionymi żeberkami

olej arachidowym lub roślinny do smarowania

gruboziarnista sól morska

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 230°C. Skórę na porcji schabu z dłuższymi, pozostawionymi żeberkami, natnij ukośnie i pomiędzy żeberkami. W sklepie poproś o usunięcie kości grzbietowej, ale weź ją ze sobą. Teraz połóż ją na dnie brytfanny. Spełni funkcję kratki, na której umieścisz schab. Żeberka osłoń kawałkiem folii aluminowej. Posmaruj skórę olejem arachidowym, może być roślinny. Posyp gruboziarnistą solą morską. Wstaw mięso na kwadrans do maksymalnie rozgrzanego piekarnika. Potem zmniejsz temperaturę do 200°C i pozostaw mięso na mniej więcej godzinę. Gotowe, po wyjęciu z piekarnika, niech poleży przez kilka minut. Pokrój w plastry.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z nowalijek i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wielkanocny omlet z pieca
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wielkanocne
Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.