Janella  Purcell

Pieczona ricotta z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Pieczona ricotta z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg ricotty

2 duże jajka

2 łyżki miodu (może być aromatyzowany)

łyżka cynamonu

6 kawałków mango

chleb orkiszowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 150 °C. Wymieszać ricottę, jajka, miód i cynamon. Przelać masę do formy o wymiarach 25 na 10 centymetrów. Przykryć folią aluminiową i ustawić na wypełnionej wodą blasze do pieczenia. Woda powinna sięgać do połowy wyso

powrót

Podobne przepisy

Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.