Janella  Purcell

Pieczona ricotta z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Pieczona ricotta z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg ricotty

2 duże jajka

2 łyżki miodu (może być aromatyzowany)

łyżka cynamonu

6 kawałków mango

chleb orkiszowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 150 °C. Wymieszać ricottę, jajka, miód i cynamon. Przelać masę do formy o wymiarach 25 na 10 centymetrów. Przykryć folią aluminiową i ustawić na wypełnionej wodą blasze do pieczenia. Woda powinna sięgać do połowy wyso

powrót

Podobne przepisy

Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.