Owoce w szampanie

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Owoce w szampanie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g malin

250 g truskawek

1/2 miarki cukru

sok z połowy cytryny

500 g mieszanych owoców miękkich i jagód (truskawek

malin

jeżyn

borówek amerykańskich itp.)

garść pokrojonych liści mięty

1/2 miarki wina musującego

crème fraîche (ew.)

butelka zmrożonego szampana

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować maliny i truskawki. Przetrzeć przez sito. Dodać cukier i sok z cytryny. Schłodzić. Przed podaniem wmieszać świeże owoce do puree. Nałożyć do głębokich talerzy. Posypać świeżymi owocami i miętą. Postawić crème fraîche na stole, żeby każdy mógł sobie nałożyć. Podać gościom butelkę szampana, żeby każdy mógł sobie nalać do talerza. Resztę rozlać do kieliszków.

powrót

Podobne przepisy

Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Truskawki z koglem moglem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Papaja nadziewana musem cytrynowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.