Owoce w szampanie

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Owoce w szampanie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g malin

250 g truskawek

1/2 miarki cukru

sok z połowy cytryny

500 g mieszanych owoców miękkich i jagód (truskawek

malin

jeżyn

borówek amerykańskich itp.)

garść pokrojonych liści mięty

1/2 miarki wina musującego

crème fraîche (ew.)

butelka zmrożonego szampana

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować maliny i truskawki. Przetrzeć przez sito. Dodać cukier i sok z cytryny. Schłodzić. Przed podaniem wmieszać świeże owoce do puree. Nałożyć do głębokich talerzy. Posypać świeżymi owocami i miętą. Postawić crème fraîche na stole, żeby każdy mógł sobie nałożyć. Podać gościom butelkę szampana, żeby każdy mógł sobie nalać do talerza. Resztę rozlać do kieliszków.

powrót

Podobne przepisy

Deser lodowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Krem czekoladowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.