Horapa - owoce morza z makaronem udon

Horapa - owoce morza z makaronem udon
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w plastry, smażyć na odrobinie oleju przez 2-3 minuty. Dodać kolorowe warzywa (fasolka zielona, brokuły, papryka) i smażyć również 2-3 minuty aż warzywa będą al dente (lekko przysmażone, ale surowe w środku). Następnie dodać sosy: 5 kropli sosu rybnego, odrobina jasnego sosu sojowego, sos ostrygowy (3, 4 razy więcej niż sojowego). Z sosami proszę ostrożnie, bo są bardzo słone. Pokroić czosnek w plasterki, dodać. Wrzucić do tego owoce morza, makaron udon. Jak wszystko zrobi się gorące udekorować poszatkowaną świeżą tajską bazylią. Dla dodatkowego efektu można dodać kiełki sojowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA