Michael  Smith

(odc.061) zupa z kurczaka z makaronem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.061) zupa z kurczaka z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak

z oddzielonymi udami i podudziami

5 marchewek

obranych i posiekanych

4 cebule

obrane i posiekane

2 łodygi selera naciowego

2 ząbki czosnku

5 listków laurowych

6 gałązek świeżego tymianku

1 brokuł pokrojony na kawałki

225 g fasolki szparagowej

1 szklanka mrożonej kukurydzy

1 szklanka mrożonego groszku

450 g dowolnego makaronu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Do dużego garnka na zupę włożyć korpus kurczaka, udka i podudzia. Włożyć do garnka marchew, cebulę, selera naciowego, czosnek, listki laurowe i tymianek. Zalać zimną wodą tak, żeby przykryła wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odcedzić rosół, zachować kurczaka. Kiedy mięso wystygnie, oddzielić je od kości i z powrotem włożyć do zupy. Zagotować ponownie rosół i dodać warzywa według uznania. Gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. Włożyć makaron, gotować aż będzie miękki. Doprawić i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa piwna z grzankami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wegańskie pho
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.