Kalafior z sosem chlebowym

Kalafior z sosem chlebowym
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kalafior
Sos:
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki jasnej pasty miso
  • 1 bułka z ziarnami
  • sól
  • pieprz
  • 1 mały pęczek koperku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kalafior ugotować do miękkości w osolonej i lekko osłodzonej wodzie.  W tym czasie przygotować sos.

Bułkę zmiksować w malakserze, aż powstanie kruszonka. Masło podgrzać w rondelku i podsmażyć na nim kruszonkę z bułki, aż nabierze złoto-brązowego koloru. Dodać pastę miso, wymieszać. Jeśli będzie za gęste, dodać odrobinę wody. Przyprawić pieprzem. Pod koniec dodać posiekany koperek, wymieszać i polać kalafiora.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE