Puree ziemniaczane z pieca

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.6)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 0,5 kg ugotowanych
- obranych ziemniaków
- 100g miękkiego masła
- 2 żółtka
- 2 jaja
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- masło do wysmarowania foremek
- tarty parmezan lub bułka tarta do wysypania
Przygotowanie:
Zmiksować ziemniaki z masłem, jajami i przyprawami. Foremki wysmarować masłem i wysypać tartym parmezanem. Rozłożyć masę ziemniaczaną do foremek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok.30-40 minut, aż puree urośnie i się zrumieni. Podawać prosto z pieca.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze