Puree ziemniaczane z pieca

Puree ziemniaczane z pieca
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.6)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych
  • obranych ziemniaków
  • 100g miękkiego masła
  • 2 żółtka
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • masło do wysmarowania foremek
  • tarty parmezan lub bułka tarta do wysypania

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksować ziemniaki z masłem, jajami i przyprawami. Foremki wysmarować masłem i wysypać tartym parmezanem. Rozłożyć masę ziemniaczaną do foremek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok.30-40 minut, aż puree urośnie i się zrumieni. Podawać prosto z pieca.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE