Michael  Smith

(odc.027) chipsy z chlebka pita


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia arabska

(odc.027) chipsy z chlebka pita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 pity

3 łyżki miodu

1 łyżka nasion kopru włoskiego

1 łyżka nasion anyżku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190°C. Pokrój pity na kliny. Połóż na wyłożoną pergaminem blachę i posmaruj miodem. Posyp przyprawami, oraz solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i piecz przez jakieś 10 minut, aż będą złociste i chrypiące. Podawaj od razu, albo jak trochę wystygną.

powrót

Podobne przepisy

Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska
Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.