Michael  Smith

(odc.027) chipsy z chlebka pita


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia arabska

(odc.027) chipsy z chlebka pita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 pity

3 łyżki miodu

1 łyżka nasion kopru włoskiego

1 łyżka nasion anyżku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190°C. Pokrój pity na kliny. Połóż na wyłożoną pergaminem blachę i posmaruj miodem. Posyp przyprawami, oraz solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i piecz przez jakieś 10 minut, aż będą złociste i chrypiące. Podawaj od razu, albo jak trochę wystygną.

powrót

Podobne przepisy

Mini tatin z porami i boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.