Agnieszka Kręglicka

Makaron zagniatany z nacią pietruszki


Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Makaron zagniatany z nacią pietruszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g mąki

200g semoliny

4 jajka

woda

liście naci pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Zagnieść ciasto makaronowe ręcznie lub w malakserze. Jeżeli jest mało elastyczne dolać odrobinę oliwy. Rozwałkować na cienkie plastry, pokroić w szerokie pasy. Na plastrze ciasta układać liście naci pietruszki, przykryć drugim plastrem ciasta i rozwałkować. Gotować w osolonym wrzątku. Do makaronu z pietruszką doskonale pasuje sos mięsny z pomidorami.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.