Agnieszka Kręglicka

Kotlety cielęce z balsamico


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Kotlety cielęce z balsamico
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 kotletów cielęcych

1 łyżka mąki

6 plasterków suszonej szynki

łyżka suszonych żurawin

1 szklanka balsamico

1/2 szklanki rosołu

oliwa

masło

1/2 łyżki natki zielonej pietruszki

sól

pieprz

cukier

 

Przygotowanie:

Kotlety rozbić, oprószyć pieprzem i mąką. Balsamico powoli gotować z dodatkiem rosołu. Gdy odparuje połowa płynu dodać żurawiny i dalej gotować. Usmażyć mięso i paski szynki na oliwie i odstawić w ciepłe miejsce. Zlać nadmiar tłuszczu z patelni. Wlać na patelnię odparowane balsamico i chwilę razem poddusić. Gorącym sosem polać kotlety i posypać natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety wieprzowe z morelami i musztardą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Stek z sosem czekoladowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.