Amerykańskie śniadanie

Amerykańskie śniadanie
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 2-3 plastry boczku
  • 100 g kiełbasy (najlepiej surowa polska, ale może być zwyczajna np. podwawelska)
  • 3 pomidory
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • czarny pieprz
  • 3 jajka
  • kilka kromek razowego chleba

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić kiełbasę w 5 milimetrowe plastry w ten sposób, żeby powierzchnia była duża. Pomidory bez skóry pokroić w ósemki. Boczek w plastrach, pokrojoną kiełbasę ułożyć na dużej teflonowej patelni i smażyć na średnim gazie bez tłuszczu. Przewrócić mięso na drugą stronę, plastry kiełbasy ułożyć blisko siebie i pokrywać grubymi plastrami pokrojonej kulki mozzarelli. Na tłuszczu z boczku i kiełbasy smażyć pokrojone pomidory. Dodać ząbek czosnku, sól i dużo czarnego pieprzu. Wbić jajka. Smażyć tak, żeby jajka nie były do końca ścięte. Podawać z chlebem (najlepiej razowym).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA