Świeżonka z sałatką z pomidorów

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
Składniki:
- 50 dkg szynki
- 50 dkg podgardla
- 20 dkg wędzonego boczku
- 3 białe cebule
- szczypta wędzonej papryki
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- 250 ml wody
- kilka gałązek majeranku
- sałatka:
- 3 pomidory malinowe
- 2 małe zielone pomidory
- 2 czarne pomidory
- 3 żółte pomidory
- 3 ogórki kiszone
- 5 rzodkiewek
- 30 ml oliwy
- garść rukwi wodnej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Szynkę, podgardle i boczek pokrój w kostkę. Mięso podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
Gdy mięso się przyrumieni a tłuszcz zacznie wytapiać, dodaj pokrojoną w pióra cebulę.
Przypraw papryką, solą i pieprzem.
Następnie dolej wodę i duś na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Pod koniec duszenia dodaj majeranek.
Pomidory, ogórki, rzodkiewkę pokrój i przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą,na wierzch dodaj rukiew wodną. Podawaj ze świeżonką. Smacznego!
Gdy mięso się przyrumieni a tłuszcz zacznie wytapiać, dodaj pokrojoną w pióra cebulę.
Przypraw papryką, solą i pieprzem.
Następnie dolej wodę i duś na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Pod koniec duszenia dodaj majeranek.
Pomidory, ogórki, rzodkiewkę pokrój i przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą,na wierzch dodaj rukiew wodną. Podawaj ze świeżonką. Smacznego!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Dania mięsne
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze