Szybki mus z wędzonego łososia

Szybki mus z wędzonego łososia
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.50
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z kromek chleba tostowego wycinamy krążki (lub inne kształty wedle gustu) i lekko zarumieniamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180º Celsjusza. W mikserze rozdrabniamy łososia, dodajemy sok z cytryny; przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, ser mascarpone, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu; schładzamy w lodówce do chwili podania. Przekładamy mus do rękawa cukierniczego z końcówką w gwiazdkę, wyciskamy mus na krążki chrupiącego chleba i dekorujemy szczypiorkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE