Jola Słoma

Kiszone jabłka


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

odsłon: 18068

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 niedużych zdrowych jabłek

10 liści porzeczki

10 liści wiśni

10 liści winogron

2 kawałki kory cynamonu

2 litry wody

2 łyżki soli

 

 

Przygotowanie:


Na dno kamiennego garnka układamy połowę liści z przyprawami, a na nich układamy umyte jabłka. Przykrywamy resztą liści. Następnie zalewamy wszystko przegotowaną i ostudzoną wodą z solą. Garnek odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Jabłka są gotowe po około 2 tygodniach.

powrót

Podobne przepisy

Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Koktajl owocowo- lazurowy
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczona papryka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.