Kiszone jabłka

Kiszone jabłka zobacz Kiszone jabłka 2018-06-19 12:29:18
Kiszone jabłka
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 2.50

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia ukraińska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na dno kamiennego garnka układamy połowę liści z przyprawami, a na nich układamy umyte jabłka. Przykrywamy resztą liści. Następnie zalewamy wszystko przegotowaną i ostudzoną wodą z solą. Garnek odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Jabłka są gotowe po około 2 tygodniach.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE