Kiełbasa z jabłkiem i szałwią

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 ugotowane kiełbaski wieprzowe

2 łyżki oliwy

obrane jabłko granny smith

2 łyżki masła

szczypta cukru

24 listki szałwii

 

Przygotowanie:

Pokroić kiełbasę w skos w plastry grubości pół centymetra. Pokroić jabłko na 24 kosteczki. Rozgrzać oliwę na patelni i zrumienić plasterki kiełbasy z obu stron. Wyłożyć na talerz. Umyć patelnię i roztopić w niej masło do jabłek. Dodać cukru i obsmażyć kostki jabłek, mieszając od czasu do czasu, aż będą złociste ze wszystkich stron. W razie potrzeby dolać oliwy i usmażyć listki szałwii, aż nabiorą chrupkości, pół minuty do minuty. Położyć listek szałwii na plasterku kiełbasy, przykryć kostką jabłka. Nadziać całość na wykałaczkę.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Wołowina z woka na ostro
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
(odc.009) grillowany udziec jagnięcy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kugiel z wędzonym kurczakiem i sałatką z pikli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kofty z kminem i czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.