Marcepanowe kartofelki

Marcepanowe kartofelki zobacz Marcepanowe kartofelki 2018-06-19 13:00:54
Marcepanowe kartofelki
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Bożena Sikoń

Seria kulinarna:
Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Do wykończenia:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W mikserze wymieszać cukier puder, mączkę migdałową i białko w takiej ilości, aby otrzymać ciasto o konsystencji ciasta kruchego. Wyjąć ciasto z dzieży i ręcznie wgniatać cukier puder, aż ciasto marcepanowe będzie się łatwo formowało. Dla otrzymania masy o kolorze różowym i smaku malinowym, dodać naturalny barwnik z wyciśniętych owoców i podsypując puder – zagnieść marcepan malinowy.
Odstawić do lodówki, a następnie obtaczać w czekoladę – jedne w deserową, a drugie w białą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

aas 7 lat temu

Czy mąka marcepanowa różni się czymś od mączki?

ursi5 8 lat temu

Te marcepanowe kartofelki są świetne, no ale z rąk Pani Bożeny wszystko wychodzi pyszne.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE