Croque monsieur (odc.088)

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.88)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Croque monsieur (odc.088)
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki wiejskiego chleba

200 g cienkich plastrów sera comté

150 g jasnej szynki

1 żółtko

1 łyżka crème fraîche épaisse (lub śmietany 22%)

50 g margaryny

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzejcie piekarnik do 220º C (termostat 6-7). Wymieszajcie śmietanę z żółtkiem i przyprawcie solą i pieprzem. Kromki posmarujcie masą ze śmietany i żółtka. Na dwóch kromkach połóżcie na przemian ser, szynkę i ser. Przykryjcie pozostałymi kromkami tak, by utworzyły się dwie kanapki. Okrójcie kanapki w kształt trójkątów lub prostokątów. Na patelni rozgrzejcie margarynę i obsmażcie na niej kanapki, 2 minuty z każdej strony. Następnie wyłóżcie na folię aluminiową i na 5 minut włóżcie do piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Jajecznica z salami i botwinką podana z salsą z papryczkami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.