Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 180 g czekolady słodko – gorzkiej
- 1/2 szklanki orzechów makadamia lub prażonych orzechów laskowych
- 1/4 szklanki kandyzowanego imbiru
Przygotowanie:
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj orzechy i imbir. Masę wylej na papier i wstaw do lodówki – niech stwardnieje. Podaj gościom całą czekoladową tablicę na desce. Pozwól im odnaleźć przyjemność w łamaniu tabliczki czekolady domowej roboty!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Desery
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze