Teryna owocowa z serem pleśniowym

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 450 g sera pleśniowego (roquefort
- gorgonzola) o temp. pokojowej
- 225 g mascarpone
- łyżka miodu (ew.)
- garść pokrojonych
- uprażonych orzechów włoskich
- garść pokrojonych pistacji
- garść pokrojonych suszonych morel
- garść pokrojonych suszonych fig
- garść rodzynek
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Wymieszać ręcznie mascarpone z serem pleśniowym, miodem i pieprzem. Wmieszać orzechy i owoce. Popieprzyć. Zawinąć w folię i uformować w terynę. Włożyć do lodówki, żeby masa stężała. Podawać z wiejskim chlebem i krakersami. Ozdobić suszonymi owocami i orzechami.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze