Andrzej Polan

Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą


Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 polskie pomidory

4 kromki pszennego pieczywa

szczypiorek

olej Kujawski z bazylią, papryką i pomidorami,

świeże liście szpinaku

Przygotowanie:

Kromki chleba pokrój w drobną kostkę, podobnie pokrój pomidory. Pokrojony chleb obsmaż na patelni na złoto. Chrupiące grzanki odstaw na ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Makrelę obierz ze skóry, pozbaw ości i ułóż na listkach szpinaku. Grzanki połącz z pomidorami, szczypiorkiem, olejem Kujawskim z bazylią, pomidorami i papryką. Dokładnie wymieszaj i polej rybę na talerzu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.