Anjum  Anand

Cebulowe bhaji


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Cebulowe bhaji
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g mąki z ciecierzycy

2 łyżki zwykłej mąki

1 łyżeczka sproszkowanego chilli

½ łyżeczki kurkumy

50 g posiekanych liści świeżego szpinaku

sól do smaku

woda

szczypta sody oczyszczonej

1 cebula

pokrojona w cienkie plasterki

olej roślinny do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać obie mąki, chilli, kurkumę, szpinak i sól. Powoli wlać wodę, w takiej ilości, by powstało ciasto. Dodać sodę i cebulę. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10-12 minut. W głębokiej patelni lub w woku mocno rozgrzać olej. Łyżką wkładać porcje ciasta do oleju. Smażyć bhaji partiami po 3-4 minuty, na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na papierowym ręczniku.

powrót

Podobne przepisy

Babka z kaszy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Warzywne ragoût
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.