Banany w cieście

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 przekrojone na pół banany
- olej do smażenia
- patyczki do szaszłyków
Ciasto:
- półtorej filiżanki mąki ze środkiem spulchniającym
- pół filiżanki skrobi kukurydzianej
- 2 jajka
- 1 filiżanka mleka
- ćwierć filiżanki cukru
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać składniki ciasta.
Banany nabić wzdłuż na szpadki do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i usmażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180°C.
Banany nabić wzdłuż na szpadki do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i usmażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180°C.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze