Wolno pieczona łopatka jagnięca

Wolno pieczona łopatka jagnięca
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 1,8 kg łopatki jagnięcej
  • 500 ml bulionu jagnięcego
  • chrupiąca cebulka
  • puree ziemniaczane z szafranem

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Łopatkę przykryj folią i piecz w 170ºC przez 4-5 godzin. Na ostatnie 20-30 minut zdejmij folię i delikatnie przypiecz mięso.

Przełóż mięso na deskę albo talerz i przykryj folią. Soki z pieczenia w razie konieczności rozcieńcz wodą albo bulionem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE