Wolno pieczona łopatka jagnięca

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z jagnięciny i baraniny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1,8 kg łopatki jagnięcej
- 500 ml bulionu jagnięcego
- chrupiąca cebulka
- puree ziemniaczane z szafranem
Przygotowanie:
Łopatkę przykryj folią i piecz w 170ºC przez 4-5 godzin. Na ostatnie 20-30 minut zdejmij folię i delikatnie przypiecz mięso.
Przełóż mięso na deskę albo talerz i przykryj folią. Soki z pieczenia w razie konieczności rozcieńcz wodą albo bulionem.
Przełóż mięso na deskę albo talerz i przykryj folią. Soki z pieczenia w razie konieczności rozcieńcz wodą albo bulionem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z jagnięciny i baraniny
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze