Curry z ziemniaków i ciecierzycy

Curry z ziemniaków i ciecierzycy
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotowanie:

Składniki:
4 ugotowane ziemniaki
3 pomidory
łyżka kminu rzymskiego
2 ząbki czosnku
1 cebula
strąk chili
3 cm imbiru
3 łyżki świeżej kolendry
1 puszka ciecierzycy

Przygotowanie:
Z chili, czosnku, imbiru i kminu rzymskiego robimy pastę. Przyprawy ucieramy w moździerzu, a następnie przesmażamy na patelni. Po chwili dodajemy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, pomidory i ciecierzycę. Dusimy kilka minut, by smaki się połączyły. Możemy dodać mleko kokosowe i liście curry. Gorący gulasz podajemy posypany natką świeżej kolendry.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE