Omlet masala

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 2 duże jaja, rozkłócone
- 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
- ½ małego dojrzałego pomidora, drobno posiekanego
- ¼-½ zielonej chilli, drobno posiekanej
- 2 łyżki drobno posiekanej kolendry
- ¼ łyżeczki garam masala
- sól
- po 1 łyżeczce oleju i ghee
Przygotowanie:
Wymieszaj cebulę, pomidory, chili, kolendrę, garam masala i przyprawy z jajkami.
Na średnią patelnię dodaj olej i ghee. Kiedy się rozgrzeją, wlej ciasto i smaż delikatnie przez 1-2 minuty, aż spód zrobi się złocisty. Następnie przewróć i smaż z drugiej strony. Aby uniknąć pęknięcia, zsuwam omlet na talerz, a następnie kładę go odwrotną stroną.
Serwuj natychmiast.
Na średnią patelnię dodaj olej i ghee. Kiedy się rozgrzeją, wlej ciasto i smaż delikatnie przez 1-2 minuty, aż spód zrobi się złocisty. Następnie przewróć i smaż z drugiej strony. Aby uniknąć pęknięcia, zsuwam omlet na talerz, a następnie kładę go odwrotną stroną.
Serwuj natychmiast.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Placki i placuszki
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze