Omlet masala

Omlet masala
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 2 duże jaja, rozkłócone
  • 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • ½ małego dojrzałego pomidora, drobno posiekanego
  • ¼-½ zielonej chilli, drobno posiekanej
  • 2 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • ¼ łyżeczki garam masala
  • sól
  • po 1 łyżeczce oleju i ghee

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj cebulę, pomidory, chili, kolendrę, garam masala i przyprawy z jajkami.

Na średnią patelnię dodaj olej i ghee. Kiedy się rozgrzeją, wlej ciasto i smaż delikatnie przez 1-2 minuty, aż spód zrobi się złocisty. Następnie przewróć i smaż z drugiej strony. Aby uniknąć pęknięcia, zsuwam omlet na talerz, a następnie kładę go odwrotną stroną.

Serwuj natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA