Annabel  Langbein

Aromatyczne małże


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

Aromatyczne małże
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

36 małży w muszlach

2 łyżki oliwy

2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku

1 papryczka chili, drobno posiekana

1 szklanka wytrawnego białego wina

drobno starta skórka z połowy cytryny

¼ szklanki listków kolendry lub natki pietruszki



Przygotowanie:

Małże oczyścić, użyć tylko zamkniętych muszli. Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni lub w ciężkim rondlu. Przez pół minuty smażyć czosnek i chili. Wrzucić małże, dodać wino i skórkę cytrynową. Przykryć i gotować 3-5 minut na dużym ogniu. Przed podaniem usunąć wszystkie muszle, które się nie otworzyły. Podawać z pieczywem posypane ziołami.





@Annabel Langbein



powrót

Podobne przepisy

Krewetki w majonezie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże w kurkumie
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Owoce morza w papierowym zawiniątku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.