Pikantne mule z fasolą

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • 1,5 - 2 kg świeżych muli
  • 100 ml oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 5 obranych
  • posiekanych pomidorów bez skórki
  • 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • chilli

Kalkulator wag i miar

Przepis

W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek, chilli i pieprz. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać pomidory, fasolę i natkę pietruszki, dobrze zamieszać i zagrzać. Uzupełnić przyprawy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE