Spaghetti marinara

Spaghetti marinara
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
1 paczka spaghetti
4 rozgniecione ząbki czosnku
2 posiekane chili
pół posiekanej czerwonej cebuli
oliwa
500 g krewetek
250 g kalmarów
400 g łososia
250 g przegrzebków
1 kg małży
250 g pokrojonych pomidorków koktajlowych
anchois
2 pęczki natki pietruszki
sól i pieprz

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, cebulę i anchois. Kiedy cebula zacznie się rumienić dodać owoce morza. Przyprawić solą i pieprzem. po 3 minutach dodać pomidory. Ugotowany, odcedzony makaron przełożyć do sosu i dokładnie wymieszać. Gotować przez chwilę, żeby małże się otworzyły.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE