Pieczona marchew i pasternak z burakami w sosie

Pieczona marchew i pasternak z burakami w sosie
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Buraki gotuj na dużym ogniu przez 50-60 minut, aż zmiękną. Obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Obierz i przetnij na ćwiartki marchewki. Obierz i przetnij na ćwiartki pasternaki. W brytfannie rozgrzej oliwę albo olej roślinny. Usmaż marchewki i pasternaki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 min, często przewracając, aż nabiorą koloru.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE