Marchewka z curry i migdałami

Marchewka z curry i migdałami
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 2 szklanki mrożonej marchewki baby
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • garść migdałów bez skórki
  • curry
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • świeża kolendra

Kalkulator wag i miar

Przepis

Marchewki obsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać sok pomarańczowy i gotować, aż marchewki zmiękną, a sok odparuje. Dodać curry, migdały, cukier, sól i pieprz do smaku. Podawać ze świeżą kolendrą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE