PRZEPISY NA KARNAWAŁPRZEPISY NA KARNAWAŁ

Czekoladowe ciasto kladdkaka

Czekoladowe ciasto kladdkaka
Oceń przepis:
60 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zaczynamy od rozpuszczenia masła, w niezbyt wysokiej temperaturze, żeby się tylko delikatnie rozpuściło. Rozpuszczone masło należy wlać do miski, do niego dodać brązowy cukier. Wszystko razem wymieszać. Stopniowo dodać jajka, łyżeczkę ekstraktu z wanilii, szczyptę soli, kakao, mąkę pszenną. Ponownie wymieszać.
Ciasto należy włożyć do tortownicy, wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym. Równo rozsmarowane ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piec przez ok. 20 minut. Upieczone ciasto osypać odrobiną cukru pudru lub kakao.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE