Placki marchewkowe z musem chrzanowym z awokado

Placki marchewkowe z musem chrzanowym z awokado
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne

Przepis

Składniki:
3-4 marchewki
jajko
mąka kukurydziana
mleko
sól, pieprz (opcjonalnie chili kruszone), korzeń chrzanu
1/2 awokado
jogurt naturalny
sok z połowy cytryny

Placki:
Marchewkę należy zetrzeć na tarce - część na stronie warzywnej (większe oczka) część na mniejszej. Do startej marchewki należy dodać mąkę kukurydzianą, jajko, mleko, przyprawy. Formujemy placuszki, wykładamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 20 - 30 min. Mus: ścieramy na drobno chrzan, łączymy go z pokrojonym drobno awokado, sokiem z połowy cytryny i 2 łyżkami jogurtu naturalnego - wszytko razem miksujemy.

Edyta Kądziela

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE