Placki marchewkowe z musem chrzanowym z awokado

Oceń przepis:
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Przygotowanie:
Składniki:3-4 marchewki
jajko
mąka kukurydziana
mleko
sól, pieprz (opcjonalnie chili kruszone), korzeń chrzanu
1/2 awokado
jogurt naturalny
sok z połowy cytryny
Placki:
Marchewkę należy zetrzeć na tarce - część na stronie warzywnej (większe oczka) część na mniejszej. Do startej marchewki należy dodać mąkę kukurydzianą, jajko, mleko, przyprawy. Formujemy placuszki, wykładamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 20 - 30 min. Mus: ścieramy na drobno chrzan, łączymy go z pokrojonym drobno awokado, sokiem z połowy cytryny i 2 łyżkami jogurtu naturalnego - wszytko razem miksujemy.
Edyta Kądziela
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze