Makaron z sosem bakaliowym

Makaron z sosem bakaliowym
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:


Składniki:
100 g migdałów
100 g orzeszków piniowych
100 g pistacji
listki z pęczka pietruszki
listki z pęczka mięty
400 g makaronu
oliwa
parmezan
ew. skórka z pomarańczy


Przygotowanie:
Wrzucić bakalie i zioła do robota i zemleć. Proszek ma być drobny, lecz z wyraźną fakturą. Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie. Odlać. Wymieszać w misce z bakaliami (zostawić trochę na przybranie), oliwą, serem i skórką pomarańczową.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE