Lody sojowe z pomarańczą, migdałami i kakao

Lody sojowe z pomarańczą, migdałami i kakao
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Dobre dla dzieci, Lody
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
500 ml mleka sojowego
półtorej łyżeczki wody pomarańczowej
1 filiżanka posiekanych, prażonych migdałów
2 łyżki kakao
1 łyżka słodzika ze stewii, syropu z agawy albo cukru kokosowego
prażone migdały do dekoracji

Przygotowanie:
Mleko wstawić do zamrażalnika na całą noc. Zamrożone pokroić, a potem rozdrobnić w blenderze z pozostałymi składnikami.
Przybrać migdałami i podawać w wysokich szklankach albo zmrozić w foremkach do lodów.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE