Domowe lemoniady

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje, Dobre dla dzieci
Składniki:
- kilka plasterków imbiru i 2 litry wrzątku
- ½ surowego buraka startego na tarce
- sok z 4 surowych marchewek
- sok z 2 pomarańczy
- sok z 1 cytryny
- pęczek pietruszki
- syrop klonowy lub miód do smaku
Przygotowanie:
Czerwona lemoniada
Starte buraki zalej przegotowaną wodą i odcedź. Połącz z przestudzonym wywarem imbirowym, dodaj sok z cytryny oraz syrop klonowy do smaku.
Pomarańczowa lemoniada
Soki połącz w dowolnych proporcjach. Dolej przestudzony napar z imbiru i podawaj.
Zielona lemoniada
Zmiksuj natkę pietruszki z wodą oraz z przestudzonym wywarem imbirowym i sokiem z cytryny. Dodaj syrop klonowy lub miód, odcedź na sicie i podawaj.
Starte buraki zalej przegotowaną wodą i odcedź. Połącz z przestudzonym wywarem imbirowym, dodaj sok z cytryny oraz syrop klonowy do smaku.
Pomarańczowa lemoniada
Soki połącz w dowolnych proporcjach. Dolej przestudzony napar z imbiru i podawaj.
Zielona lemoniada
Zmiksuj natkę pietruszki z wodą oraz z przestudzonym wywarem imbirowym i sokiem z cytryny. Dodaj syrop klonowy lub miód, odcedź na sicie i podawaj.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze