Kokosowe tartinki z kremem czekoladowo-kokosowym

Kokosowe tartinki z kremem czekoladowo-kokosowym
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Lekko ubij białko i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Spryskaj foremki do mufinek olejem w sprayu i nałóż do każdej czubatą łyżkę kokosowej masy. Ugnieć, żeby masa szczelnie przykryła dno i ścianki foremek. Piecz 12-15 min, aż będą złociste. Odstaw do ostygnięcia nie wyjmując z foremek. Podgrzej mleczko kokosowe. Włóż kawałki czekolady do miski i zalej ciepłym mleczkiem. Mieszaj, aż czekolada się stopi, a mieszanina będzie jedwabiście gładka. Rozlej krem do foremek z kokosowego ciasta i wstaw do lodówki, żeby zastygł. Wyjmij tartinki z foremek przed samym podaniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE