Ciasteczka jaglane kokosanki

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko
- 2 łyżki mielonego lnu złocistego
- kilka garści wiórków kokosowych
- 3 łyżki syropu klonowego lub miodu
- 1 łyżeczka oleju kokosowego do pieczenia
Przygotowanie:
Połącz ze sobą kaszę, len i syrop klonowy lub miód, i zmiksuj na niezbyt gładką masę.
Dodaj wiórki kokosowe do uzyskania masy o konsystencji łatwej do formowania dłońmi. Ulep kulki, spłaszczone ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym olejem kokosowym i zapiecz w piekarniku. Czas pieczenia zależy od grubości ciasteczek i preferowanego stopnia twardości. U nas to 20 minut w temperaturze 160°C. Najlepiej wyjmij ciasteczka z pieca zanim się zrumienią!
Dodaj wiórki kokosowe do uzyskania masy o konsystencji łatwej do formowania dłońmi. Ulep kulki, spłaszczone ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym olejem kokosowym i zapiecz w piekarniku. Czas pieczenia zależy od grubości ciasteczek i preferowanego stopnia twardości. U nas to 20 minut w temperaturze 160°C. Najlepiej wyjmij ciasteczka z pieca zanim się zrumienią!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania dietetyczne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE
Komentarze