Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Czosnek przekrój na połówki i upiecz w piekarniku.
Pokrój cebulę, seler, papryczki i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą.
Dodaj pokrojone pomidory, rozgniecioną trawę cytrynową i upieczone ząbki czosnku.
Dodaj miód, ocet, bulion i pomidory z puszki. Gdy zupa się zagotuje, dodaj mleczko kokosowe. Zupę przypraw solą i pieprzem. Zupę podaj z grzankami. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE