Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czosnek przekrój na połówki i upiecz w piekarniku.
Pokrój cebulę, seler, papryczki i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą.
Dodaj pokrojone pomidory, rozgniecioną trawę cytrynową i upieczone ząbki czosnku.
Dodaj miód, ocet, bulion i pomidory z puszki. Gdy zupa się zagotuje, dodaj mleczko kokosowe. Zupę przypraw solą i pieprzem. Zupę podaj z grzankami. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA