Zupa z wędzonego dorsza z makaronem

Zupa z wędzonego dorsza zobacz Zupa z wędzonego dorsza 2018-06-19 12:26:25
Zupa z wędzonego dorsza
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
30 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wędzonego dorsza obierz ze skóry i oczyść z ości. Pokrój cebulę i podsmaż na maśle, aż się zeszkli. W międzyczasie pokrój seler naciowy, marchew i dodaj do cebuli. Warzywa zalej bulionem drobiowym i dopraw złamanym na pół liściem laurowym. Bezpośrednio do zupy dodaj makaron. Zupę dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Posiekaj koperek, natkę pietruszki i dodaj do zupy. Na sam koniec dodaj kawałki dorsza i całość zagotuj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE