Rosół z bażanta z ravioli faszerowanymi bażantem i marchewką

Rosół z bażanta z ravioli faszerowanym bażantem zobacz Rosół z bażanta z ravioli faszerowanym bażantem 2018-06-19 13:01:04
Rosół z bażanta z ravioli faszerowanym bażantem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Selera, cebulę, czosnek, pietruszkę i selera naciowego posiekaj i przesmaż w dużym garze. Dodaj pozostałe składniki rosołu i gotuj na małym ogniu około 2-3h aż bażant będzie się rozpadał. Z mąki i jajek wyrób elastyczne makaronowe ciasto i wstaw do lodówki na parę chwil. Gdy upłynie czas 2-3h przecedź rosół, ale nie wyrzucaj bażanta, suszonych grzybów i marchewki. Pozostały bulion dopraw solą, pieprzem i ewentualnie sosem sojowym.

Farsz: mięso, marchew i grzyby zmiksuj na jednolitą masę i dopraw. Ciasto z lodówki podziel na dwie części i bardzo cienko rozwałkuj. Na jednej części poukładaj średnio co 2 cm kupki z mięsa (około łyżeczki) i przykryj drugą częścią. Za pomocą kieliszka powycinaj okrągłe pierożki, a ich boki zagnieć widelcem. Pierożki gotuj około 5 - 8 min i podawaj w gorącym rosole, całość posyp natką pietruszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE