Sok z wiśni

Sok z wiśni
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kg wiśni bez pestek
  • 1 kg cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W sokowirówce odwirować sok z wiśni i wymieszać go z cukrem. Wlać sok do słoików wypieczonych w piekarniku i dokładnie zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Garnek do pasteryzacji wyłożyć ściereczką i włożyć do niego sok w słoikach. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoiczków i gotować około 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA