Sok z wiśni

Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
W sokowirówce odwirować sok z wiśni i wymieszać go z cukrem. Wlać sok do słoików wypieczonych w piekarniku i dokładnie zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Garnek do pasteryzacji wyłożyć ściereczką i włożyć do niego sok w słoikach. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoiczków i gotować około 20 minut.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze