Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym

Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Smażony makaron ryżowy:
  • 1/2 paczki ugotowanego makaronu ryżowego
  • jajko
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ząbek czosnku
  • garść kiełków groszku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotuj bulion warzywny. Pomidory i paprykę pokrój w dużą kostkę, Ccebulki na połówki, a imbir w cienkie paski. Warzywa podsmaż w garnku na oleju ryżowym. Dodaj laskę cynamonu, anyż i sól. Następnie dodaj zieloną papryczkę, imbir i czosnek. Wszystkie składniki podsmaż i zalej bulionem warzywnym. Na koniec dodaj łyżkę ostrej pasty z papryczki chilli. Do gotującej się zupy dodaj ślimaki, cebulę i garść szpinaku. Zupę dopraw solą i pieprzem i poczekaj, aż się zagotuje.
Przygotuj makaron według przepis na opakowaniu. W misce rozbij jajko i roztrzep, następnie wlej je na rozgrzanego woka i dodaj ugotowany makaron ryżowy. Całość dokładnie wymieszaj. Dodaj kiełki, posiekany ząbek czosnku i odrobinę sosu sojowego. Zupę i makaron podawaj na osobnych talerzach. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE