Tuńczyk smażony w przyprawach afro-karaibskich

Tuńczyk smażony w przyprawach afro-karaibskich
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
8
Czas przygotowania:
15 minut

Przepis


Składniki:
225 g filetów z żółtego tuńczyka
2 łyżki mieszanki afro-karaibskich przypraw „Padmy”
sól
oliwa
rukola

Przygotowanie:
Potnij tuńczyka w kawałki po 25g, dopraw solą, obtocz w mieszance przypraw. Rozgrzej patelnię na silnym ogniu. Wlej oliwę do wyso kości 3 mm. Obsmażaj mięso ze wszystkich stron przez 30 sekund. Podawaj przybrane rukolą.

© 2012 Joel Gargano


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE