Aromatyczny tuńczyk na makaronie udon smażonym z kapustą bok choy

Aromatyczny tuńczyk na makaronie udon smażonym z kapustą bok choy
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotowanie:

Świeżego tuńczyka marynuję przez 20 min. w marynacie składającej się z sosu
sojowego, pokrojonych liści limonki, posiekanej trawy cytrynowej, chili, posiekanych
liści i łodyżek kolendry oraz zmiażdżonego kawałka imbiru. W czasie, gdy tuńczyk się marynuje, gotuję makaron. Na patelni podsmażam przez chwilę kapustę bok choy, dodaję ugotowany makaron, sos rybny i odrobinę oleju sezamowego. Tuńczyka smażę przez ok. 30 sek. z każdej strony tak, by ryba ścięła się na brzegach, a w środku pozostała prawie surowa. Tuńczyka układam na makaronie i posypuję listkami kolendry. Obok kładę kawałki limonki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE