Aromatyczny tuńczyk na makaronie udon smażonym z kapustą bok choy

Aromatyczny tuńczyk na makaronie udon smażonym z kapustą bok choy
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotowanie:

Świeżego tuńczyka marynuję przez 20 min. w marynacie składającej się z sosu
sojowego, pokrojonych liści limonki, posiekanej trawy cytrynowej, chili, posiekanych
liści i łodyżek kolendry oraz zmiażdżonego kawałka imbiru. W czasie, gdy tuńczyk się marynuje, gotuję makaron. Na patelni podsmażam przez chwilę kapustę bok choy, dodaję ugotowany makaron, sos rybny i odrobinę oleju sezamowego. Tuńczyka smażę przez ok. 30 sek. z każdej strony tak, by ryba ścięła się na brzegach, a w środku pozostała prawie surowa. Tuńczyka układam na makaronie i posypuję listkami kolendry. Obok kładę kawałki limonki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE