Obsmażany tuńczyk z salsą z mango

Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Salsa z mango - wymieszać dokładnie wszystkie składniki w misce. Na talerzu wymieszać oregano, sezam, cukier, szczyptę soli i pieprzu, wiórki imbiru, kolendrę, wietnamską miętę, bazylię azjatycką oraz pastę z imbiru, czosnku i cebuli. Obtoczyć w tym tuńczyka (nie kroić na kawałki). Wstawić patelnię teflonową na średni ogień, wlać olej. Obsmażać tuńczyka z każdej strony przez 45 -60 sekund. Powinien być z wierzchu ścięty i przyrumieniony, w środku - surowy. Zdjąć tuńczyka z patelni, pokroić na 2 cm plastry, podawać na „materacyku” z salsy z mango. Skropić sokiem z limonki i posypać dodatkowo prażonymi nasionami sezamu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE