Grillowane żeberka wołowe

Grillowane żeberka wołowe
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny, Żeberka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 kg żeberek wołowych
Marynata:
  • pół filiżanki octu słodowego
  • 2 łyżki prażonego, mielonego kminu
  • ćwierć filiżanki brązowego cukru
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka tabasco
  • 6 posiekanych ząbków czosnku
  • 2 łyżki wędzonej papryki
  • 1 łyżka oregano
  • 1 filiżanka posiekanej natki kolendry
  • ćwierć filiżanki oliwy
  • 1 łyżka białego pieprzu
  • 2 posiekane chili
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić żeberka i wlać półtorej filiżanki wody. Odstawić do zamarynowania.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i folią aluminiową. Grillować żeberka przez 1,5-2 godziny odwracając co 20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE