Sorbet malinowy

Sorbet malinowy
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokrój całe cytryny, ze skórką i miąższem, włóż do naczynia malaksera i zmiel na gładką masę. Dodaj cukier i włącz pulsacyjnie, żeby wymieszać go z cytryną, nie napowietrzając masy. Dodaj połowę malin, miel przez minutę i dodaj drugą połowę. Dolej sok z cytryn. Wymieszaj starannie i wlej do zmrożonego naczynia maszynki do lodów. Mieszaj 30-40 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE